Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul au ajuns în oraşul Hunedoara

Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa, jud. Vâlcea, au ajuns vineri, 11 septembrie 2015, în oraşul Hunedoara. Acestea au fost aşezate spre închinare credincioşilor hunedoreni în Biserica Sfânta Treime din oraşul de pe Valea Cernei, după cum aflăm de la Biroul mass-media al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Procesiune cu sfintele moaşte

Aflată într-un pelerinaj în Eparhia Devei şi Hunedoarei, racla cu sfintele moaşte a fost adusă în municipiul Hunedoara de către o delegaţie vâlceană condusă de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Aici, sfintele moaşte au fost întâmpinate de către Chiriarhul Eparhiei Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Gurie, preoţi, diaconi şi mulţime de credincioşi, fiind apoi purtate în procesiune. Clerul slujitor și poporul dreptcredincios au înconjurat biserica Sfânta Treime în semn de prețuire pentru venirea acestora în cetatea hunedoreană.

Cuvinte de mulţumire

La final, Preasfinţitul Părinte Gurie a adresat un cuvânt de mulţumire Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhului României şi Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru bucuria de a binecuvânta această lucrare minunată a venirii sfintelor moaște ale Sfântului Grigorie Decapolitul în Eparhia Devei și Hunedoarei. De asemenea, Preasfinţia Sa a mulţumit şi delegației conduse de Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul pentru osteneala și dragostea frățească de care au dat dovadă prin însoțirea Sfintelor Moaște la Hunedoara.

Apoi, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunata lucrare săvârșită de Sfântul Grigorie Decapolitul în viața sa, mai ales modul prin care a primit darurile Împărăției lui Dumnezeu pentru verticalitatea sa dovedită în apărarea dreptei credințe într-o perioadă de grea încercare pentru Biserică, în vremea prigoanei iconoclaste.

Sfintele moaşte vor fi purtate în procesiune şi la Deva

Din oraşul Hunedoara, sfintele moaşte vor fi purtate în procesiune la Deva şi vor fi aşezate spre închinare la Catedrala Episcopală. Sâmbătă, 12 septembrie, ora 17:00 – racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Grigorie Decapolitul va fi întâmpinată la Catedrala Episcopală Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinţii Apostoli Petru și Pavel din Deva, unde va rămâne până duminică, 13 septembrie, ora 15:00.

Comentarii Facebook


Știri recente