Moaștele Sfântului Gheorghe din Drama vor fi aduse la Cluj-Napoca, de hramul Catedralei Mitropolitane

Moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe Mărturisitorul din Grecia vor fi aduse anul acesta la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, de praznicul Bunei Vestiri, de o delegație specială condusă de Mitropolitul Pavlos de Drama.

De praznicul Bunei Vestiri, Mitropolia Clujului își va sărbători cel de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane. Cu această ocazie, moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe din Drama vor sosi în ajunul praznicului Bunei Vestiri și vor fi purtate în procesiune și așezate în muzeul de la subsolul Catedralei Mitropolitane, unde clujenii se vor putea închina până în data de 26 martie, subliniază reprezentanții Biroului de Presă al Mitropoliei. În anul 2015, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât trecerea în calendarul Bisericii noastre a Sfântului Cuvios Gheorghe, Mărturisitorul din Drama.

Citește și Viața Sfântului Cuvios Gheorghe, Mărturisitorul din Drama

Mitropolia Clujului, 10 ani de existență

Anul acesta se împlinesc zece ani de la înființarea mitropoliei.

Cu mare evlavie dorim să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru cei 10 ani de când viază Mitropolia noastră care își are rădăcini ștefaniene. Pentru că, lângă Cluj, în Feleac, Mitropolia era înființată de către Ștefan cel Mare și Sfânt, pe la 1488”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Cel mai important moment al sărbătorii va fi reprezentat de Sfânta Liturghie arhierească oficiată în Catedrala Mitropolitană de un sobor de ierarhi, din care vor face parte: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, precum și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Evenimentele se vor încheia în seara zilei de 25 martie cu un concert organizat de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, care va avea loc în Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, începând cu ora 18:00.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la întronizarea primului Mitropolit al Clujului, și 5 ani de la instalarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei în scaunul mitropolitan de la Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente