Moaştele Sf. Sfinţit Mc. Ciprian aduse la Râmnicu-Vâlcea

IPS Varsanufie, împreună cu preoţii şi credincioşii din municipiu, a întâmpinat în 29 aprilie 2017 delegaţia care a adus racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, Episcopul Antiohiei, izbăvitorul de farmece și vrăji, de la Biserica Sfântul Ciprian – Zlătari din București.

Odorul de mare preţ a fost adus, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de o delegație patriarhală condusă de PS Varlaam Ploieşteanul. Alături de Preasfinția Sa, din delegație a făcut parte și Pr. Nicolae Dascălu, Consilier Patriarhal, Directorul publicaţiilor Lumina, coordonatorul Centrului de Presă Basilica și parohul Bisericii Zlătari din București.

Delegația a fost întâmpinată de Arhiepiscopul Râmnicului în parcul Teatrului Municipal Anton Pann, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

După închinarea la sfintele moaște, IPS Varsanufie, împreună cu PS Varlaam Ploieșteanul, membrii delegației patriarhale, preoții din protoieriile Călimănești, Drăgășani, Horezu și Râmnicu-Vâlcea, monahi și monahii din mănăstirile vâlcene, credincioși și pelerini, au participat la Pelerinajul Calea Sfinților în care au fost purtate în procesiune icoana Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica și racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian.

La Catedrala Arhiepiscopală Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit slujba de primire a sfintelor moaște. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți Preasfințitul Părinte Inochentie, Episcop de Burundi și Rwanda, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de binecuvântare transmis la momentul de sărbătoare duhovnicească al ctitoriei Sfântului Ierarh Calinic, Chiriarhul Râmnicului a precizat că este, cu adevărat, pentru Arhiepiscopia Râmnicului o mare bucurie ca în această seară să întâmpinăm în Catedrala Arhiepiscopală racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, care a viețuit multă vreme în Antiohia Pisidiei.  Acesta era vrăjitor mare, însă  Dumnezeu a făcut ca prin curăția unei fecioare, Iustina, el să se convertească și să găsească calea către Dumnezeu.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit celor prezenţi. După slujba de primire, sfintele moaște au fost așezate în baldachinul din fața catedralei

În catedrală a fost săvârșită în continuare slujba Privegherii de IPS Teodosie. Răspunsurile de la strană au fost date de Protopsaltul Bogdan Marin.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente