Moaștele Sf. Serafim și ale Sf. Pantelimon au fost purtate în procesiune în Parohia Foișorul de Foc

Moaștele Sfântului Serafim de Sarov de la Biserica „Sfântul Nicolae Tabacu” au fost purtate în procesiune împreună cu cele ale Sfântului Pantelimon joi seară, cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al Bisericii din apropierea Foișorului de Foc.

Hramul Bisericii „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc a început cu slujbele Vecerniei, Litiei și Acatistului, după care a urmat procesiunea pe străzile din împrejurimile lăcașului de cult cu cele două racle și cu icoanele celor doi sfinți.

Moaștele Sfântului Serafim au fost așezate spre cinstire lângă cele ale Sfântului Pantelimon din patrimoniul Bisericii. Racla de la Biserica Tabacu va rămâne la Biserica Sf. Pantelimon pe parcursul zilei de vineri, 27 iulie 2018.

Joi de la ora 20:30, în curtea bisericii „Sfântul Pantelimon” va avea loc spectacolul religios Urma paşilor Tăi, o adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu.

În ziua de vineri, 27 iulie 2018, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoţi, începând cu ora 8.00, urmată de slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

Moaștele Sfântului Serafim de Sarov au fost aduse și dăruite de Patriarul Kirill, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.

Canonizarea marelui stareţ Serafim de Sarov a avut loc în vara anului 1903, eveniment la care a participat şi ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, purtând pe umeri racla cu sfintele moaşte ale acestui sfânt.

Foto credit: Mircea Popa / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente