Moaștele Sf. Serafim de Sarov vor fi aduse în pelerinaj la Biserica Sf. Pantelimon din București

În ziua de 26 iulie 2018 racla cu un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov de la biserica Sfântul Nicolae – Tabacu va fi adusă spre închinare credincioșilor la biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc din București, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului acestui vechi lăcaș de cult.

De la ora 18.00, raclele cu moaştele Sfântului Serafim de Sarov şi Sfântului Pantelimon vor fi aşezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în faţa bisericii.

De la ora 20:00, va fi organizată o procesiune cu sfintele moaște pe străzile Iancu Căpitanu, Gheorghe Pop de Băseşti, Salmen şi Căluşei.

Totodată, joi, 26 iulie 2018, de la ora 20.30, în curtea bisericii Sfântul Pantelimon va avea loc spectacolul religios Urma paşilor Tăi, o adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu.

În ziua de vineri, 27 iulie 2018, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoţi, începând cu ora 8.00, urmată de slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

Moaștele Sfântului Serafim de Sarov au fost aduse și dăruite de Patriarul Kirill, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.

Canonizarea marelui stareţ Serafim de Sarov a avut loc în vara anului 1903, eveniment la care a participat şi ultimul ţar al Rusisi, Nicolae al II-lea, purtând pe umeri racla cu sfintele moaşte ale acestui sfânt.

Foto credit: Wikipedia

Comentarii Facebook


Știri recente