Moaștele Sf. Parascheva nu vor fi scoase spre închinare în data de 8 octombrie: Pr. Constantin Sturzu

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu, a anunţat marţi seara că racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă, în data de 8 octombrie, din Catedrală pentru a fi aşezată spre închinare credincioşilor în baldachinul din curte.

„În noul context creat, racla cu sfintele moaşte nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană pentru a fi depusă pe baldachinul din curte în data de 8 octombrie, ci atunci când numărul mare de credincioşi ar impune acest lucru. Asta înseamnă că poate fi scoasă oricând până pe 13 octombrie, dar nu mai târziu de această zi ce premerge sărbătoarea din data de 14”, a declarat pr. Constantin Sturzu pentru Agerpres.

Anunţul a fost făcut în contextul noilor reglementări anunţate de autorităţi prin care se interzice prezenţa pelerinilor care nu au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei a emis un comunicat de presă în care şi-a exprimat regretul că românii pot veni în oraș în orice scop, mai puțin pentru pelerinajul la Sf. Parascheva.

Oficialii de la arhiepiscopie au reamintit că pelerinajul la moaştele sfintei se desfăşoară de aproape 400 de ani.

„Începând cu anul 1641, pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva s-a desfășurat cu participarea credincioșilor care și-au asumat acest act de credință. Sfintele moaște, element esențial de mărturisire a credinței creștin ortodoxe, reprezintă dovada concretă că atunci când omul dobândește harul Duhului Sfânt, trupul său primește darul sfințeniei de care se pot bucura, apoi, cei ce se închină cu credință”.

Text integral aici.

Foto Arhivă: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente