Moaștele Sf. Pantelimon de la Schitul Măgureanu, duse în pelerinaj la hramul unei parohii din Azuga

Parohia „Sfânta Treime” din stațiunea Azuga, județul Prahova, se pregătește de hram. Duminică și luni, în această comunitate vor fi aduse, de la Schitu Măgureanu din Capitală, moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și ale Sfântului Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei.

„Dorim, prin acest eveniment, să aducem bucurie duhovnicească și mângâiere credincioșilor noștri care, în mare parte, sunt bătrâni și cu neputințe trupești”, explică Părintele Bogdan Alexandru Mare, parohul comunității „Sf. Treime” din Azuga, județul Prahova, pentru Trinitas TV.

Delegația care aduce sfintele moaște va fi întâmpinată duminică seară, 23 iunie, la ora 17.30, iar de la ora 18 va fi oficiată Vecernia plecării genunchilor, urmată de Litie. Luni, de la 08:30, vor fi oficiate Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru ctitori.

Acțiunea are loc în contextul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2024 ca Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al Sfinților Doctori fără de arginți.

Biserica „Sfânta Treime” din Azuga a fost construită între anii 1902 și 1903.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente