Moaștele Sf. Ioan cel Milostiv vor fi aduse în Episcopia Caransebeșului de la Craiova

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va fi prezent, în zilele de 19 și 20 iulie, în Episcopia Caransebeșului, unde va participa la sărbătoarea hramului Catedralei episcopale și al Mănăstirii ” Sfântul Ilie de la Izvor” din Bocșa, la invitația Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Cu acest prilej, după cum ne-a transmis Diac. Gheorghe Cioiu, moaștele Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei (respectiv mâna sa dreaptă), vor fi aduse de la Biserica „Postelnicu Fir” din Craiova pentru cinstire și închinare de către credincioșii prezenți la slujbele religioase. Racla cu sfintele moaște va ajunge la Mănăstirea din Bocșa sâmbătă, 19 iulie, începând cu ora 18.00 și va rămâne aici pe tot parcursul nopții, până în dimineața zilei de 20 iulie. În aceeași seară, de la ora 18.30, în curtea Mânăstirii „Sfântul Ilie de la Izvor”, cum este cunoscut credincioșilor așezământul monahal de la Bocșa Vasiova, va fi sfințită o troiță din lemn. Apoi, un sobor de ierarhi, preoți si diaconi, în frunte cu IPS Părinte Mitropolit Irineu, va săvârși slujba Vecerniei cu Litie în altarul de vară al mânăstirii.

În ziua praznicului Sfântului Ilie Tesviteanul, duminică, 20 iulie, moaștele Sfântului Ioan cel Milostiv vor fi duse în procesiune de la reședința episcopală la Catedrala din Caransebeș, după care Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu soborul de ierarhi, preoți și diaconi, vor săvârși Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala episcopală ce are al doilea hram pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente