Moaștele Sf. Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei, la hramul Mănăstirii Pantocrator din Teleorman

An de an, Duminica Sfintelor Femei Mironosițe este prăznuită într-un mod deosebit la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

capul Sf. Visarion

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 13-16 mai 2016, la Mănăstirea Pantocrator din localitatea teleormăneană Drăgănești-Vlașca va fi adus Capul Sfântului Ierarh Visarion din Grecia, de la Mănăstirea Dusikon, informează Arhid. Serafim Baciu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului.

Manifestările prilejuite de prezența sfintelor moaște se vor derula după următorul program:

Vineri, 13 mai 2016

ora 17:00- sosirea și întâmpinarea raclei cu Sfintele Moaște la Mănăstirea Pantocrator-Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, urmată de slujba Vecerniei și Litiei. De la orele 21:00 va fi oficiată slujba de Priveghere.

Sâmbătă, 14 mai 2016

Ora:17:00 – Vecernia Mare și Utrenia.

Sfintele moaște vor fi aşezate spre închinare credincioşilor toată ziua.

Duminică, 15 mai 2016

Ora 8:30  – Sfințirea Apei și Acatistul Sfântului Ierarh Visarion

Ora 9:30 – Sfânta Liturghie Arhierească.

Credincioșii prezenţi la mănăstirea teleormăneană vor putea aduce cinstire moaștelor Sfântului  Visarion, dar unui fragment din moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, care se află în Paraclisul acestui așezământ monahal.

Moaștele Sfântului Visarion vor rămâne în Mănăstirea Pantocrator până luni, 16 mai, ora 12:00.

***

În urmă cu peste 200 de ani Capul Sfântului Visarion, a mai fost adus în zona Vlașcăi și a Teleormanului. Sfântul Visarion trăit în secolul al XVI-lea, fiind Arhiepiscop al Larisei. Este venerat ca mare făcător de minuni și izbăvitor de boli molipsitoare, de ciumă și de invazia lăcustelor.

Comentarii Facebook


Știri recente