Moaștele Sf. Efrem cel Nou aduse spre închinare la biserica Spitalului Municipal din Rm. Sărat

La biserica Izvorul Tămăduirii din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost adusă spre închinare sâmbătă, 1 aprilie 2017, racla cu un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou de la Parohia Ghimicești, județul Vrancea.

Cu acest prilej, a fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Efrem cel Nou, urmată de un cuvânt de întâmpinare rostit de Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Pr. Vasile Dabija, protoiereu de Panciu, a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură despre puterea vindecătoare a acestui sfânt și despre nenumăratele minuni pe care le-a făcut cu cei ce i se adresau pentru a primi tămăduire.

Prezența sfintelor moaște a fost un bun prilej de a vizita toți bolnavii internați care au primit binecuvântarea Sfântului Efrem cel Nou și daruri, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

Tot în această zi, a fost oficiată slujba de binecuvântare a lucrărilor interioare de la Centrul de zi Piticii, efectuate cu sprijinul bisericii Izvorul Tămăduirii. Programul liturgic special s-a încheiat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de un sobor de preoți, în prezența unui număr mare de credincioși.

Biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat derulează, în prezent, Programul social Sfântul Ioan cel Milostiv.

Comentarii Facebook


Știri recente