Moaştele Sf. Arhid. Ştefan s-au întors în Grecia

Delegaţia Bisericii Ortodoxe din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Părinte Gabriel, Mitropolit de Nea Ionia și Filadelfia, şi-a încheiat vizita în Patriarhia Română, informează Trinitas Tv. Membrii delegaţiei care au adus în ţara noastră moaştele Sfântului Arhidiacon Ştefan au fost primiţi în seara zilei de 27 octombrie 2016 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Reşedinţa Patriarhală.

A fost un semn de comuniune frăţească între două Biserici şi două popoare ortodoxe, dar a fost în acelaşi timp şi o intensificare a evlaviei pelerinilor şi a bucuriei. Suntem recunoscători, suntem îndatoraţi şi ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos şi Sfântului Apostol, Întâi Mucenic şi Arhidiacon Ştefan să vă dăruiască sănătate şi bucurie, mult ajutor în lucrarea pastorală pe care o desfăşuraţi. Vă aşteptăm să mai veniţi şi să mai continuaţi vizitele la mănăstiri şi la unele programe teologice şi pastoral-misionare ca să ne vorbiţi despre aspectele pastoraţiei în Grecia, mai ales că Eparhia Înaltpreasfinţiei Voastră este situată într-un cartier al Atenei, le-a spus Patriarhul României.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei a efectuat în ţara noastră o vizită de şase zile.

Preafericite Părinte Patriarh Daniel, plecăm cu sufletele încărcate din România. Darurile acestea sunt în primul rând dragostea părintească a Preafericirii Voastre. Vă mulţumim încă o dată pentru cinstea pe care ne-aţi făcut-o invitându-ne în România şi ţin să vă precizez încă o dată că ne întoarcem cu o credinţă mult mai întărită. Imaginile şi experienţele pe care le-am văzut în aceste zile cu poporul binecredincios care a aşteptat atâtea ore ca să se închine la sfintele moaşte ne-a încredinţat încă o dată că mărturia şi răbdarea de care au dat dovadă sfinţii mucenici atunci în vremea în care L-au mărturisit pe Mântuitorul Iisus Hristos a meritat cu adevărat, au avut valoarea lor, au încă şi vor avea pentru totdeauna în Biserica noastră, a mulţumit IPS Gabriel.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei a participat la evenimentele prilejuite de Sărbătoarea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, dar a vizitat şi alte eparhii şi mănăstiri din Patriarhia Română. După şase zile în care a rămas spre închinare în baldachinul de pe Colina Patriarhiei racla cu moaştele Sfântului Arhid. Ştefan s-a întors în Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente