Moaștele Sf. Andrei pot fi cinstite la Catedrala Patriarhală

Moaștele Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României, pot fi cinstite în Catedrala Patriarhală până sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 16:00.

Mâna dreaptă a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă la București de Mitropolitul Hrisosotom de Patra cu prilejul momentului istoric al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) care este așezată sub ocrotirea Celui dintâi-chemat Apostol.

Așezarea raclei în Catedrala Patriarhală a avut loc în cadrul ceremoniei de primire a Patriarhului Ecumenic și a celorlalți oaspeți din străinătate.

Moaștele Sf. Andrei la CMN

Sâmbătă seara, cinstita mână a Ocrotitorului României va fi așezată spre cinstire în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului împreună cu un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina din patrimoniul Reședinței Patriarhale.

Duminică la ora 13:00, după sfințirea altarului CMN și Sfânta Liturghie, cele două racle vor fi așezate la ieşirea din Altarul Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Racla cu moaștele Sf. Andrei va fi preluată de Mitropolitul Hrisostom de Patra din Catedrala Națională luni dimineață, la plecarea Înaltpreasfinției Sale spre Grecia.

Vezi mai multe detalii în Programul sfințirii Catedralei Naționale.

Nu este prima dată când românii au ocazia de a cinsti moaștele celui care a propovăduit credința creștină în Dobrogea. Capul Sfântului Apostol Andrei a fost adus în 1996 la Iași și în 2011 la București.

Dată fiind importanța evenimentului din 1996, acesta a fost înscris în calendar. Astfel, în data de 13 octombrie este serbată Aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Iași.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente