Moaștele Ocrotitorului României au fost aduse la Paraclisul Catedralei Naționale

Racla cu mâna dreaptă a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a fost adusă sâmbătă seara de la Catedrala Patriarhală la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN), unde va fi oficiată, începând cu ora 18:00, slujba Privegherii.

Cinstita mână a Sf. Ap. Andrei a fost așezată spre închinare împreună cu un fragment din moaștele Sf. Ecaterina, serbată în data de 25 noiembrie, în pridvorul Paraclisului CMN.

Moaștele rămân în paraclis pe tot parcursul nopții și duminică, până la ora 13:00.

După sfințirea Catedralei Naționale, la finalul Sfintei Liturghii, cele două racle vor fi așezate la ieşirea din altarul acesteia. Astfel, persoanele care se vor închina în altarul nou sfințit, vor putea aduce cinstire și sfintelor moaște.

Urmărește Basilica.ro pentru a fi la curent cu toate noutățile despre Zilele Sfințirii Catedralei Naționale!

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…