Moaștele Cuviosului Irodion aduse în Capitală

Moaștele Sfântului Irodion de la Lainici vor fi aduse, pentru prima dată de la canonizarea din 2011, în Capitală. Evenimentul este prilejuit de hramul Bisericii Sfântul Vasile, de pe Calea Victoriei. O delegație a Mitropoliei Olteniei va aduce cinstitele odoare sâmbăta viitoare, în ajunul praznicului Înălțării Sfintei Cruci, racla urmând să fie purtată în procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer”.

„Prezența Sfântului Irodion nu este întâmplătoare, ci este bine aleasă în contextul acestui an omagial al Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii. Este o ieșire nu numai vocațională, dar mai cu seamă istorică. Spun aceasta deoarece este prima ieșire a Sfântului Irodion din Mănăstirea Lainici și aceasta se va face cu ocazia procesiunii cu Lemnul Sfintei Cruci pe Calea Victoriei”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfântul Vasile” – Victoria.

Procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer” va începe după slujba Vecerniei și se va desfășura în jurul parcului Nicolae Iorga (pe Calea Victoriei și strada Nicolae Iorga).

Comentarii Facebook


Știri recente