Mitropolitul Tihon a liturghisit la Sfântul Munte din Polonia

Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii şi Canadei (OCA) şi Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii, au coliturghisit duminică la Sfântul Munte Grabarka din Polonia.

Din soborul slujitor au făcut parte mai mulţi ierarhi din Biserica Ortodoxă Poloneză, potrivit orthochristian.com.

Evenimentul a fost parte integrantă a vizitei oficiale efectuate de Mitropolitul Tihon în Polonia, în perioada 17-22 august 2018.

Duminică a fost sărbătorită Schimbarea la Faţă a Domnului, potrivit calendarului iulian nerevizuit ţinut şi de Biserica Ortodoxă a Poloniei, peste 10.000 de credincioşi rugându-se împreună cu ierarhii.

Sfântul Munte Grabarka este considerat pentru credincioşii ortodocşi cel mai sfânt loc din Polonia.

În acest munte sunt aşezate Biserica „Schimbarea la Faţă a Domnului” şi Mănăstirea închinată Sfintelor Maria şi Marta.

După citirea textului biblic, Mitropolitul Tihon s-a adresat credincioşilor participanţi şi le-a spus că prin adunarea în rugăciune pe Muntele Sfânt Grabarka „noi actualizăm evenimentul Schimbării la Faţă a Domnului”.

„Cu gândurile, rugăciunile şi experienţa noastră duhovnicească noi suntem în Ţara Sfântă, pe Muntele Tabor. În acest loc atât de important pentru noi strigăm: «Doamne, bine este să fim noi aici» (Matei 17:4). De aceea, repetăm în fiecare an timp de secole”, a spus ierarhul.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze i-a mulţumit Mitropolitului Tihon pentru ocazia de a sluji împreună.

Ierarhii au făcut un schimb de daruri după Sfânta Liturghie.

Mitropolitul Sava i-a dăruit Mitropolitului Tihon o cruce şi două engolpioane, iar Mitropolitul Tihon a oferit, la rândul său, o icoană reprezentând pe Sfântul Herman din Alaska.

La final, a fost sfinţită o cruce înălţată în contextul aniversării a 100 ani de la redobândirea independenţei Poloniei.

Foto Credit: orthochristian.com

Comentarii Facebook


Știri recente