Mitropolitul Teofan spune care sunt cele trei lucruri necesare pentru a ne cunoaşte drumul

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a afirmat duminică în satul Pocreaca faptul că, potrivit Mântuitorului Hristos, avem nevoie de trei lucruri pentru a ne vindeca, odihni, pentru a ne cunoaște drumul: credință, post și rugăciune.

„Dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați putea muta și munții, munții îngrijorării, munții stresului, munții superficialității”.

„Postul înseamnă a ține cont de nevoie tale trupești și nimic mai mult, dar să încercăm să postim puțin și cu ochii noștri. Să avem postul picioarelor, să nu mergem unde nu trebuie. Să avem postul mâinilor, să nu facem ceea ce nu trebuie. Să avem postul urechilor, să nu credem întotdeauna ceea ce auzim, după cum spunea părintele Paisie, adică să fim selectivi în tot ceea ce auzim”.

„Rugăciunea este ca aerul; ea nu înseamnă doar a sta în genunchi și a citi din Ceaslov, ci înseamnă a avea gândul la Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Duminică, 16 august 2020, a fost o zi binecuvântată în viaţa comunităţii parohiale. Mitropolit a resfințit vechea biserică, în urma finalizării unui amplu proces de restaurare.

Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” este monument istoric şi are o vechime de peste 160 de ani.

În timpul Sfintei Liturghii care a urmat slujbei de sfinţire, diaconul Marius Emanuel Sandu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Dimitrie” Călugăreni, Protopopiatul Ceahlău, județul Neamț.

Localitatea Pocreaca este un sat vechi răzășesc, aflat în comuna Schitu Duca din județul Iași. Numele satului este dat de Domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt, conform unei legende păstrate cu sfințenie de bătrânii satului.

Foto credit: Doxologia


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente