Mitropolitul Teofan: Să îl rugăm pe Dumnezeu să ne așeze și pe noi în ceata fiilor luminii

Mitropolitul Tofan al Moldovei și Bucovinei a îndemnat duminică, 18 noiembrie 2018, credincioșii din parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Rotărie, comuna Ciortești șă îl roage pe dumnezeu să îi așeze „în ceata fiilor luminii”.

Înaltpreasfinția Sa a îndemnat în continuare credincioșii să îndepărteze din viața lor „întunericul care se arată printr-o vorbă spurcată, printr-o înjurătură, prin înșelarea soțului sau a soției, prin avort, prin lipsa de la Sfânta Biserică, prin nespovedanie, neîmpărtășanie, nepostire și toate cele care fac parte din viața noastră, din păcate”.

„Îl rog pe Dumnezeu așadar să vă dăruiască El putere să faceți alegerea cea bună, adică alegerea luminii. Să-L alegeți pe Dumnezeu în viața dumneavoastră, să alegeți rugăciunea în viața dumneavoastră, să alegeți pacea în familie care e mai mare decât toate și să încercați să ocoliți întunericul, adică păcatele” a precizat Mitropolitul Moldovei.

Părintele Ioan Sauca, profesor şi director al Institutului Ecumenic din Bossey, a predicat în cadrul Sfintei Liturghii despre faptul că „grija lumească trebuie să se îndrepte spre îmbogățirea în Dumnezeu”.

Oficierea Sfintei Liturghii a Înaltpreasfinției Sale în această parohie a fost prilejuită de sfințirea: locului pentru viitoarea biserică a Parohiei Bucium II; a Casei sociale a parohiei și a școlii din localitate, informează Doxologia.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente