Mitropolitul Teofan: Să dăm prioritate rugăciunii inimii în raport cu rugăciunea buzelor

În Duminica Sfinţilor Români, Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei le-a făcut o serie de recomandări duhovniceşti credincioşilor care au participat la Sfânta Liturghie oficiată de hramul Mănăstirii Bucium din Iași.

  • „Lupta Bisericii a fost dintotdeauna aceea de a-i convinge pe oameni că sfințenia și Împărăția Cerurilor sunt destinate tuturor celor botezați. Fiți sfinți precum Eu sunt sfânt, rostește Domnul Dumnezeu în Vechiul Testament. Pentru viața noastră este nevoie să încercăm a așeza lucrurile acolo unde le este locul”.
  • „Să luptăm, să dăm prioritate omului celui dinlăuntru în raport cu omul nostru cel din afară”.
  • „Să dăm prioritate rugăciunii inimii în raport cu rugăciunea buzelor”.
  • „Să oferim prioritate Duhului în raport cu litera, forma și cele de suprafață. Suntem chemați să dăm prioritate cuvintelor învățate de la Duhul Sfânt, cum spune Sfântul Apostol Pavel, în raport cu cuvintele învățate din înțelepciunea omenească”.
  • „Să dăm întru cele dintâi și întru cele din urmă prioritate cugetării ortodoxe, fundamentată pe Sfânta Scriptură și pe Sfinții Părinți, în raport cu cugetarea cea lumească, după duhul lumii”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

În timpul Sfintei Liturghii, părintele ierodiacon Ignatie Cojocariu, secretarul mănăstirii, a fost hirotonit ieromonah, părintele protosinghel Cleopa Bungeanu a fost hirotesit duhovnic, iar doi cântăreți au primit hirotesia de citeț.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente