Mitropolitul Teofan s-a rugat la Iaşi pentru voluntarii primei ediţii ITOM

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei s-a rugat vineri pentru şi împreună cu voluntarii primei ediţii a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Moldova (ITOM 2018).

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Sava” din Iaşi, notează doxologia.ro.

După slujbă, Părintele Mitropolit i-a încurajat pe tineri să continue misiunea de voluntariat.

„Să-I mulțumiți lui Dumnezeu atunci când în programul vostru introduceți zile sau ore dedicate altora, pentru că, de fapt, prin aceia în fața cărora voi vă prezentați, cu timpul vostru, cu jertfa voastră, faceți un mare bine pentru voi înșivă. Și nu este un lucru ușor acesta; nu este nici foarte greu”.

„Este necesară voință, este necesară determinare, dar, mai ales, conștiința că sufletul tău, pentru a nu fi pustiu, trebuie să se umple cu altceva, nu doar cu preocuparea exclusivă pentru tine însuți. Să vă dăruiască Dumnezeu această conștiință și să vă răsplătească cum știe El mai bine, cu sufletul plin în această lume și cu dobândirea Împărăției Cerurilor în viața care va să vină!”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Deschiderea oficială ITOM 2018 are loc de la ora 18.00 în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Vor participa toate delegațiile din zona Moldovei prezente la Iași care vor defila în fața publicului într-o paradă a steagurilor, dar sunt așteptați și 400 de tineri din Basarabia și Bucovina de Nord.

Evenimentul va aduna la Iași 1600 de tineri și va fi organizat cu ajutorul a 250 de voluntari.

Timp de trei zile, participanții vor beneficia de un program complex cu manifestări culturale, artistice şi educative.

Foto Credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente