Mitropolitul Teofan propune trei pași spre Dumnezeu

Să recunoaștem că suntem oameni păcătoși – acesta este primul pas către Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei în Duminica a cincea din Postul Mare, 14 aprilie 2019.

„Al doilea pas este cel legat de a nu judeca păcatele celorlalți”, a continuat ierarhul în omilia duminicală. „Să privim la păcatele noastre, nu la păcatele celorlalți. Cel care se uită la păcatele sale, acestea îi sunt iertate de Dumnezeu. Cel care se uită la păcatele altora, nu este iertat de Dumenzeu nici de acestea și mai adaugă și altele”.

„La acestea două se adaugă postul și rugăciunea, fără de care nici un om nu se poate apropia de Dumnezeu, căci prin rugăciune, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, ne îmbrăcăm în Dumnezeu”, a adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

IPS Teofan la Rădeni. ©Doxologia/Lucian Ducan

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a slujit în Duminica Sfintei Maria Egipteanca în Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Rădeni, județul Iași.

Tot duminică, ierarhul, însoțit de părintele protopop Toma Gradinaciuc, a vizitat comunitățile parohiale din satele Roșcani, Bălteni și Probota.

IPS Teofan la Rădeni. ©Doxologia/Lucian Ducan

Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul Doxologia.

Foto credit: Doxologia / Lucian Ducan

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente