IPS Teofan la sfințirea bisericii unui sat din Neamț: Unde este Hristos nu mai poate fi întuneric

„Puterea întunericului nu poate fi alungată decât prin venirea și acceptarea lui Hristos în viața noastră, căci unde este Hristos nu mai poate fi întuneric”, a spus Mitropolitul Teofan în Dragova, Neamț, reflectând la vindecarea a doi demonizați prezentată de textul evanghelic duminical.

Părintele Mitropolit a semnalat că „dreptatea lui Dumnezeu se arată întru prezența luminii iar, de multe ori, dreptatea oamenilor în prezența întunericului”.

„Un părinte al Bisericii din vremea noastră – Sfântul Nicolae din Serbia – mărturisea că prin omul păcătos cântă, ca printr-un fluier, puterea întunericului. Omul păcătos este cel prin care puterea întunericului își împlinește rolul ei de fiară care așteaptă să sfâșie pe cel de lângă el”, a explicat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Puterea întunericului nu poate fi alungată decât prin venirea și acceptarea lui Hristos în viața noastră, căci unde este Hristos nu mai poate fi întuneric, și unde nu este Hristos Domnul este păcatul dătător și creator de întuneric”, a insistat ierarhul.

Mitropolitul Teofan la Dragova. ©Doxologia / Flavius Popa

„Omul, prin rugăciune și prin post, alungă din viața lui și din viața familiei lui puterea întunericului iar dumnezeieștii părinți spun că postul și rugăciunea trebuie să fie arătate în trei chipuri: în smerenie, în pocăință și în dragoste, căci unde se află smerenia, pocăința și dragostea, diavolul nu intră”.

IPS Teofan a sfințit în Duminica a 5-a după Rusalii, 12 iulie 2020, Biserica Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea nemțeană Dragova, comuna Cândești, informează Doxologia.

Pentru efortul depus la construirea noului lăcaș, preotul paroh Iosif Buruiană a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, ctitorii au primit din partea Părintelui Mitropolit distincții de vrednicie.


Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente