Mitropolitul Teofan la sfinţirea bisericii din Bătrâneşti: „Sfânta Cruce ne identifică, ne arată cine suntem”

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a sfinţit duminică biserica din satul Bătrânești, comuna Gorbănești, județul Botoșani şi le-a vorbit participanţilor la eveniment despre rolul Sfintei Cruci în viaţa credincioşilor.

„Poate fi creștin adevărat fără Sfânta Cruce? Poate fi biserică fără Sfânta Cruce? Poate fi rugăciune fără Sfânta Cruce? Răspunsul la toate aceste întrebări este nu; Sfânta Cruce ne identifică, ne arată cine suntem și sub umbra ei noi ne așezăm. De ce? Pentru că ea este Crucea pe care a fost răstignit Domnul Hristos, iar prin Întruparea, prin Răstignirea, prin Moartea și Învierea Domnului Hristos, s-a împlinit taina mântuirii noastre, a creștinilor”.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, „Sfânta Cruce este și semnul bucuriei care izvorăște din durere”.

„De multe ori, avem încercări în viață, o suferință sau alta, dar după ce, prin mila Domnului, cu grija medicilor, am depășit boala respectivă, ne dăm seama că, trecând prin suferință și boală, am devenit mai puternici, mai puternici în credință. Aceasta înseamnă că omul care duce crucea vieții, în cele din urmă, primește multă bucurie din partea lui Dumnezeu, din partea Bisericii, din partea vieții”, a mai precizat ierarhul.

Mitropolitul a mai subliniat că cine poartă cu demnitate crucea vieţii „nu este uitat de Dumnezeu”.

„Dumnezeu face parte din viaţa lui şi în cele din urmă, omul care a purat crucea vieţii cu credinţă, cu nădejde, cu demnitate, cu curaj, cu smerenie şi cu foarte multă rugăciune, primeşte de la Dumnezeu har, pace şi putere, răzbate mai uşor prin viaţă şi în cele urmă, viaţa lui, în ciuda greutăţilor, devine o viaţă de bucurie, de linişte şi de pace”, a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie la finalul căreia Părintele Mitropolit a oferit diplome de vrednicie pentru toţi cei care au făcut posibilă restaurarea lăcaşului de cult, scrie doxologia.ro.

Biserica din Bătrâneşti o are ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, iar lucrările de construcție s-au derulat începând cu anul 2004.

Foto Credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente