Mitropolitul Teofan la Mănăstirea Războieni: Biserica arată în fiecare zi calea de urmat

Mitropolitul Teofan a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica după Botezul Domnului la Mănăstirea Războieni – Neamț, unde a afirmat că Biserica ne arată în fiecare zi calea de urmat, informează Doxologia.

„În Evanghelia de duminică, preluându-se un cuvânt din Vechiul Testament, se spune că lumina a răsărit în întuneric, în latura și în umbra morții, lumina fiind Hristos Dumnezeu, latura și umbra morții fiind lumea păcatului, în interiorul căreia viețuim și noi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Amintind cuvintele Sfântului Apostol Pavel, Părintele Mitropolit a explicat că aşezarea Luminii lui Hristos în mijlocul vieții noastre se împlinește prin trei lucruri.

„Să urmărim taina desăvârșirii sfinților, să ne angajăm în lucrarea slujirii și, în al treilea rând, să fim părtași la zidirea Trupului lui Hristos”.

Biserica Mănăstirii Războieni, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost construită în anul 1496 în satul Războieni din județul Neamț. Aceasta se află la o distanță de 26 km de orașul Piatra Neamț și a fost ridicată de domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt în anul 1496, la 20 de ani de la Bătălia de la Valea Albă (1476), întru pomenirea oștenilor moldoveni căzuți în acea luptă.

După căderea regimului comunist, mănăstirea a fost redeschisă în anul 1990. În prezent, așezarea monahală are o obște de 26 de monahii și surori. Aici funcționează ateliere de croitorie, sculptură, litografiere icoane, țesut covoare și tâmplărie.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente