Mitropolitul Teofan explică de ce este importantă Biserica

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei le-a explicat luni credincioşilor participanţi la sfinţirea Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea ieșeană Munteni de ce este important spaţiul liturgic ortodox.

„Biserica este importantă, iubiți credincioși, pentru faptul că acolo eu ascult cuvântul Domnului. Îl pot asculta și acasă, pot asculta și pot citi și acasă din Scriptură, din Evanghelie, din sfinții părinți, dar este un alt lucru când te duci la Sfânta Biserică”.

„Asculți Sfânta Evanghelie, asculți cuvântul Sfântului Apostol Pavel, asculți sfânta slujbă, privești la sfinții de pe pereți care-ți glăsuiesc ție, dacă ai ureche de auzit, ochi de privit și, mai ales, inimă pentru a simți”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Printre argumentele oferite pentru participarea la slujbele Bisericii, s-a numărat şi transmiterea de preot a „cuvântului lui Dumnezeu din Scriptură”, scrie doxologia.ro.

Persoanele care au contribuit la finalizarea lucrărilor au primit distincţii de recunoaştere a meritelor.

Biserica sfințită datează de la începutul secolului XX, însă nu a fost târnosită niciodată. În decursul anilor s-au efectuat lucrări de restaurare.

Foto Credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente