Mitropolitul Teofan către tineri: „Îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască discernământ în alegerea grupului de prieteni”

Mitropolitul Teofan s-a rugat marți ca Dumnezeu să dăruiască tinerilor „discernământ în alegerea grupului de prieteni”.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat Sfânta Liturghie la biserica de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, unde au participat elevi ai colegiului, ai Seminarului Teologic din Iaşi, precum și tineri din ATOR Iaşi, informează Doxologia.

În cuvântul rostit, le-a vorbit tinerilor despre angajamentul de a deveni următori ai Mântuitorului Hristos şi a subliniat că „nu e ușor pentru noi, cei în vârstă, cei cu vârstă mijlocie, și, cu siguranță, nici pentru voi nu este ușor. Căci peste tot aflați rațiuni pentru care să nu-I fiți următori”. 

Pentru a deveni următori ai Domnului, Mitropolitul a atras atenţia că este nevoie ca tinerii să aibă grijă la alegerea anturajului. 

„Cu toții avem nevoie de grupul de prieteni, avem nevoie de oamenii cu care să ne petrecem timpul liber, să ne bucurăm”.

„Îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască discernământ în alegerea grupului de prieteni, căci ei sunt ca niște gărzi de corp și de suflet care te ajută să rămâi în picioare. Chiar dacă bat vânturi, chiar dacă vin furtuni, știi că prietenii de lângă tine te vor sprijini mereu”, a spus IPS Teofan.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente