Mitropolitul Teofan către „Tânărul pășcănean”: Liturghia ne dă sentimentul că nu murim

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan le-a vorbit celor peste 300 de tineri prezenți la a IV-a ediție a Întâlnirii anuale a tinerilor din Pașcani, despre Sfânta Liturghie ca certitudine a nemuririi noastre.

„Liturghia ne dă sentimentul că noi nu murim niciodată. Chiar dacă trecem prin moarte, de fapt trece trupul nostru, nu și sufletul nostru, pentru că sufletul nu moare niciodată”, a afirmat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Tot în omilia rostită la Sfânta Liturghie marți, 18 iunie 2019, ierarhul a spus că „Liturghia este timpul, spațiul și locul în care omul este chemat să fie liber și să fie veșnic”.

Evenimentul intitulat „Tânărul pășcănean” este organizat Asociația „Tineretul Ortodox Român” filiala Pașcani (ATOR Pașcani), împreună cu Departamentul de misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iașilor și cu Protoieria Pașcani, informează Doxologia.ro.

Pr. Dumitru Rusu, responsabil de activitățile cu tinerii din cadrul Protoieriei Pașcani a menționat că „este necesar ca preoții, să fie sensibili și atenți cu tinerii din ziua de azi, oferindu-le tot ceea ce au ei nevoie pentru că au foarte multe întrebări la care așteaptă răspunsuri”.

După Sfânta Liturghie, tinerii prezenți au participat la conferința „Sfânta Liturghie – izvorul vieții” susținută de pr. Bogdan Frăsilă și la diverse sesiuni de dezvoltare.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente