Mitropolitul Teofan către participanţii la evenimentul Tânărul de Petrodrava: să nu uite că ei sunt Biserica

În prima zi a evenimentului „Tânărul din Petrodrava”, Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei i-a îndemnat pe cei 470 de participanţi „să nu uite că ei sunt Biserica şi totodată cei care pot prin bucuria și curajul lor să sprijine preoții în lucrarea lor astăzi”, scrie Doxologia.

Sâmbătă, a doua zi, tinerii au participat la conferinţa „Tânărul de astăzi punte între veacuri de credință și neam românesc” susținută de Pr. Arhim. Nicodim Petre, Consilierul Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.

Evenimentul s-a încheiat duminică după participarea la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – Mărăței I.

Pe parcursul sesiunilor de lucru, a Marșului Tinereții, dar și a întrecerilor sportive prevăzute în program, tinerii au avut posibilitatea să se cunoască, să comunice între ei, să afle răspunsuri la întrebările lor legate de ce înseamnă neam românesc, care sunt valorile neamului nostru, dar şi personalitățile care au făcut Unirea.

Aflat la a treia ediție, evenimentul „Tânărul din Petrodava” a fost organizat în perioada 21-23 septembrie 2018 de Asociația Tineretul Ortodox Român filiala Piatra Neamț, în parteneriat cu Protopopiatul Piatra Neamț.

Foto Credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente