Mitropolitul Teofan a vorbit la hramul Mănăstirii Secu despre testamentul duhovnicesc al Sf. Ioan Botezătorul

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a evidențiat joi de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, hramul mănăstirii Secu, îndemnul Sfântului Ioan la care creștinii trebuie să se raporteze permanent.

Prin îndemnurile Înaintemergătorului „putem înțelege rostul vieții noastre, problemele cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Din întregul testament duhovnicesc „cel mai greu de asumat și împlinit” este «Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor».

Acest imbold despre care ierarhul a spus că este „cel mai necesar pentru viață” este totodată actual de 2000 de ani încoace.

„Acest cuvânt îl descoperim în Sfânta Scriptură, în mărturisirea Sfinților Părinți de altădată și în mărturia și îndemnul pe care îl fac și astăzi părinții care încearcă să ne conducă pe calea mântuirii către Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Moldovei.

Pelerinii prezenți la hramul așezământului monahal, au putut cinsti moaștele Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, așezate cu acest prilej la aghiasmatarul de vară din curtea mănăstirii.

Mănăstirea Secu a fost construită în secolul al XVII-lea de vornicul Nestor Ureche și soția lui Mitrofana, părinții cunoscutului cronicar Grigore Ureche.

Inițial pe locul actualei mănăstiri, funcționa Schitul lui Zosima, ctitorit de ieroschimonahul Zosima de la Mănăstirea Neamț în 1530.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente