Mitropolitul Teofan a vorbit la Brusturi despre Omul lui Dumnezeu aflat sub umbra Crucii

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a vorbit sâmbătă la hramul Mănăstirii „Sfânta Cruce” – Brusturi despre Omul lui Dumnezeu aflat sub umbra Crucii.

„Este omul care are vitejie în viața lui, are cumințenie în viața sa, luptă să-și păzească mintea de gânduri necurate, ca prin această pază a minții, cu harul lui Dumnezeu, să dobândască și curăția inimii”.

„Luptând omul să dobândească acestea, întreaga rouă a cerului, adică harul lui Dumnezeu, se revarsă peste dânsul. Iar la sfârșit apare mare întrebare: voim să fim și să facem parte dintr-o lume a Crucii lui Hristos sau o lume fără de Cruce, cu toate consecințele care decurg din aceasta?”, a întrebat ierarhul în timpul predicii sale.

Sfânta Liturghie de Înălţarea Sfintei Cruci a fost prezidată de Mitropolitul Teofan în altarul de vară al aşezământului monahal, informează Doxologia.

După slujba Sfintei Liturghii, Mitropolitul a oficiat slujba de pomenire pentru eroii neamului și a sfințit crucea unui mormânt unde sunt înhumaţi trei ostași necunoscuți.

Mănăstirea Brusturi – „Mănăstirea eroilor”

Mănăstirea „Sfânta Cruce” din comuna Brusturi, judeţul Neamţ, mai este denumită şi „Mănăstirea Eroilor”, deoarece este ridicată în memoria miilor de ostaşi căzuţi în pădurile din apropiere.

Așezământul monastic este situat în locul unde în al Doilea Război Mondial a avut loc o ambuscadă în care au murit într-o singură noapte peste 14.000 de ostaşi români, ruşi şi germani.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente