Mitropolitul Teofan a vizitat pacienții aflați la terapie intensivă în Spitalul „Sf. Parascheva” din Iași

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a oficiat miercuri Taina Sfântului Maslu în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași pentru pacienții bolnavi de Covid-19. 

La finalul slujbei, ierarhul a îmbrăcat un combinezon și a mers la Secția de Terapie Intensivă pentru a binecuvânta și încuraja pacienții, informează presa locală.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roșu, a descris vizita părintelui mitropolit drept una de „lumină, blândețe și apreciere”.

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, prin personalul său, a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în fața statuii dr. Alexandru Slătineanu, din curtea unității noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulțumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercați de virus, pacienții îngrijiți în Terapie Intensivă, cei care au nevoie, în egală măsură, de tratament medicamentos, dar și de alinare sufletească”, a relatat medicul Florin Roșu pentru Ziarul de Iași.

„Mitropolitul Teofan a ținut să ne transmită trăirea unui slujitor al bisericii, încercat de această boală și tratat la spitalul nostru. Fostul pacient, actualmente, în continuare, vindecător de suflete, a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcați în alb, va simți să se închine. Suntem umili și mulțumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi pentru că ne motivează să luptăm”, a mai spus medicul.


Sursă foto: Observator News

Comentarii Facebook


Știri recente