Mitropolitul Teofan a slujit la hramul celei mai mari mănăstiri de maici din România

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a oficiat joi Sfânta Liturghie la Mănăstirea Văratec cu prilejul sărbătorii ocrotitorului aşezământului monahal: Sfântul Cuv. Iosif.

Biserica principală a mănăstirii este închinată sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, iar în incinta aşezământului monahal se află moaştele Sfinţilor Iosif şi Gheorghe Pelerinul.

Vineri, în ziua sărbătorii Sfântului Gheorghe Pelerinul la Mănăstirea Văratec vor slujii membrii Sinodului Mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei.

Slujba va fi prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan.

Mănăstirea Văratec este situată în satul Văratec din comuna Agapia (județul Neamț), la o distanță de 12 km de orașul Târgu Neamț și la 40 km de municipiul Piatra-Neamț. Este cea mai mare mănăstire de maici din România.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Veteranii de război au fost comemoraţi la Râmnicu-Vâlcea

Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat miercuri, 24 aprilie 2019, o slujbă de pomenire a eroilor neamului în proximitatea monumentului dedicat acestora din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Ceremonialul s-a încadrat în manifestările comemorative organizate cu sprijinul autorităților administrației publice locale,…