Mitropolitul Teofan a sfinţit biserica dedicată persoanelor cu handicap din Centrul de Recuperare Păstrăveni

Cele peste 200 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap – Păstrăveni au posibilitate să se roage în lăcaşul de cult din incinta instituţiei medicale, biserică sfinţită vineri de Mitropolitul Teofan.

Cu o istorie de peste 5 decenii, Centrul a fost modernizat continuu în ultimii 15 ani, beneficiind de o finanțare de 15 milioane de euro de la Guvernul Landului Bavaria prin Fundația germană „Bayerische Kinderhilfe Rumanien” pentru construirea unui nou pavilion dotat cu cabinete de terapie, birouri și apartamente.

Lăcaşul de cult, construit în stil maramureşean, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, informează Doxologia.ro.

În cuvântul  rostit cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat că „fără de Dumnezeu nu putem împlini nimic adevărat, autentic și de durată”.

„Și cu cât mai grea este o situație, cu atât îți dai seama că fără ajutorul lui Dumnezeu ești pierdut”, a spus Înaltpreasfinţia Sa:

„Câtă suferință se află, uneori conștientizată, poate de cele mai multe ori neconștientizată, în sutele de copii, de tineri care se află în acest centru! Cu câtă greutate cei care ostenesc aici sunt chemați să le aline suferința sau să le ofere o clipă de bucurie, atât cât o conștientizează ei!”.

La finalul slujbei de sfințire, ieromonahul Hrisostom Filipescu, egumenul Schitului „Sfânta Maria Magdalena” din Țibucani, a fost hirotesit protosinghel, iar părintele Baciu Nicolae a primit rangul de iconom.

Cei doi părinți oferă asistenţă spirituală celor din cadrul Centrului de Recuperare de la Păstrăveni.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a acordat directorului Centrului, doamna Bârnat Nicoleta, ordinul Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”, pentru merite deosebite în promovarea culturii creștine.

Distincții de vrednicie au primit și reprezentanții fundației germane care se ocupă de modernizarea și funcționarea instituției.

La Centrul de recuperare de la Păstrăveni sunt îngrijite peste 200 de persoane cu handicap, misiunea Centrului fiind aceea de a creşte şansele recuperării si integrării acestor persoane în familii și în comunitate.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente