Mitropolitul Teofan a resfinţit un locaş de cult vechi de peste 400 ani

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a sfinţit sâmbătă biserica parohiei Aronenau, care datează din 1594, fiind ctitoria ultimului muşatin: domnitorul Emanoil Aron Vodă, informează Doxologia.

După slujba de resfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi le-a vorbit celor prezenţi despre punctele de reper care ne duc către Împărăţia Cerurilor.

„Raportându-ne la cele cuprinse în cuvântul Domnului din Scriptură nu ne vom rătăci niciodată”, le-a spus Mitropolitul Teofan credincioşilor prezenţi la resfinţirea Bisericii din parohia Aronenau.

Ierarhul a atras atenţia că „dacă cumva, din cauza slăbiciunilor noastre rătăcim, alergând din nou la Scriptură, la Biserica, la Dumnezeu, regăsim calea care duce spre Dumnezeu, spre aproapele și spre noi înșine”.

Totodată, în cuvântul rostit la Sfânta Liturghie, oficiată după slujba de sfinţire, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a evidenţiat modalitatea prin care putem dobândi pacea şi bucuria deplină.

„Ca bucuria să ne fie deplină, ca pacea să o dobândim, ca starea sufletească să fie cât mai aproape de adevăr, omul este chemat să-L primească pe Hristos-Dumnezeu în viața lui și, prin aceasta, se descoperă adevărata relație a omului cu Dumnezeu și a oamenilor între ei înșiși”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul slujbei, părintele paroh Ovidiu Buzenchi a fost hirotesit iconom stavrofor, iar primarul Benoni Moruzi și deputatul Marius Bodea au primit „Crucea Moldavă”.

Evenimentul de la Aroneanu a încununat eforturile depuse de comunitatea parohială timp de 15 ani. Locașul de cult este inclus pe lista monumentelor istorice.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente