Mitropolitul Teofan a oficiat înmormântarea Pr. Vasile Cojocariu, fost profesor la Seminarul din Dorohoi

Fost profesor la Seminarul Teologic din Dorohoi și slujitor în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” timp de 33 ani, Pr. Vasile Cojocariu a fost înmormântat de Mitropolitul Teofan luni în prezența a peste o mie de persoane la Bucecea, Botoșani.

Înainte de slujba înmormântării, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat Sfânta Liturghie.

Părintele Vasile Cojocariu (n. 1958) a trecut la cele veșnice în data de 3 octombrie 2018, cu câteva zile înainte de a împlini 33 ani de activitate pastorală. În data de 7 octombrie 1985 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” – Bucecea de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților.

În acești ani de activitate preotul s-a îngrijit de construcția Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”- Bucecea și a Centrului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.

În perioada 2002-2008 a fost profesor de Catehetică, Omiletică și de Științe socio-umane la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.

Pr. Vasile Cojocariu a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț. El a fost coleg de studii cu actualul Mitropolit al Moldovei la cursurile universitare de zi ale Institutului Teologic de Grad Universitar din București, pe care le-a absolvit în 1985.

La înmormântarea părintelui Vasile au fost prezenți alături de familia îndurerată: enoriași, numeroși preoți, colegi, dar și foști elevi de la seminarul dorohoian, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Foto credit: Ilie-Cristian Tofan

Comentarii Facebook


Știri recente