Mitropolitul Teofan a hirotesit un nou protoiereu la Târgu Neamț

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a aflat joi, 19 ianuarie 2017, în Parohia Sfinții Voievozi din Târgu Neamț. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, a hirotonit un preot și a instalat un nou protoiereu, notează doxologia.ro.

La Biserica Sfinții Voievozi au slujit împreună cu ierarhul lor mai mulți preoți din Protopopiatul Târgu Neamț și protoierei din Eparhia Iașilor. Au participat la slujbă numeroși credincioși, între care autorități locale și județene. În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon George Anăstăsoae a fost hirotonit preot pe seama parohiei din satul Zoițani, județul Botoșani.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit a oferit Pr. Ioan Dogariu, parohul Bisericii Sfinții Voievozi și fost protopop de Târgu Neamț, Crucea patriarhală pentru clerici, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Distincția reprezintă o recunoaștere a întregii activități ca preot paroh și protoiereu. În cuvântul rostit, cu acest prilej, IPS Teofan a apreciat una din trăsăturile definitorii ale fostului protoiereu: echilibrul.

Am observat în viața părintelui Ioan această încercare continuă de a rămâne în echilibru, în balanță, în dreapta socoteală, pe drumul împărătesc, singurul drum adevărat și care aduce rodul adecvat în Biserică sau în societate.

În continuare, ierarhul a instalat în mod oficial și hirotesit în funcția de protopop al Protoieriei Târgu Neamț pe părintele Pintelei-Neculai Axentioi, paroh al bisericii din Nemţişor. Preotul a fost numit în această demnitate la sfârșitul anului trecut.

Evenimentele s-au încheiat cu o slujbă de pomenire pentru toți preoții din protopopiat care au trecut la Domnul.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente