Mitropolitul Serafim transmite o pastorală la începutul Postului Mare: Dacă nu ne rugăm, nu vom avea pace în suflet

Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord transmite o pastorală cu ocazia începerii Postului Mare pe care îl descrie drept o etapă de pregătire pentru a trăi din plin bucuria Sfintei Învieri. „Numai pregătindu-ne pentru o sărbătoare ne putem bucura de ea”.

„Pentru a trăi din plin bucuria Sfintei Învieri, trebuie să ne pregătim vreme de șapte săptămâni cu post și rugăciune, cu mărturisirea păcatelor în fața preotului duhovnic și cu înmulțirea faptelor bune către semenii aflați în diferite nevoi”.

Potrivit Părintelui Mitropolit, vremea Postului Mare este o perioadă de pocăință, „în care ne silim să ne întoarcem de la păcatele și obișnuințele rele, la viața curată și bună, plăcută lui Dumnezeu, singura care ne dă pace și mulțumire în suflet”.

În continuare, ierarhul îndeamnă „să fim conștienți că dacă trăim în păcate, dacă nu ne rugăm, nu postim și nu ținem legătura cât mai strâns cu Biserica, nu vom avea niciodată pace și mulțumire în suflet”.

Pornind de la această temă, IPS Serafim continuă explicând textul evanghelic ce urmează a fi citit duminica aceasta, a Izgonirii lui Adam din Rai, și pune accent asupra relației dintre rugăciune, iertarea semenilor și pocăință.

„Datoria de a ierta greșalele semenilor este o cerință fundamentală pentru mântuirea noastră. Dumnezeu nu ne primește nici rugăciunea, nici postul dacă nu iertăm pe cei ce ne-au greșit. Ținând minte răul sau trăind în ceartă în familie sau cu semenii noștri, ne îmbolnăvim sufletul căci ura este o adevărată otravă”.

La final, Mitropolitul Serafim îi îndemnă pe credincioși să se roage și să postească tot Postul, „căci postind, veți avea mare bucurie în suflet și vă veți simți mai bine și trupește”.

În încheierea mesajului pastoral transmis, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord îndeamnă comunitățile din eparhie să continue eforturile de sprijinire a refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României, amintind faptul că primele ajutoare au ajuns deja la beneficiari.

Mesajul pastoral poate fi lecturat integral aici.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente