Mitropolitul Serafim și românii din Germania s-au întâlnit la Negrești cu copiii cărora le oferă burse

Mitropolitul Germaniei și 47 de donatori români din diaspora s-au întâlnit vineri, la Negrești, în județul Vaslui, cu cei 450 de copii pe care îi sprijină constant prin Programul „Burse pentru copiii săraci din Moldova”.

„M-am bucurat să întâlnesc foarte mulți din acești copii și să aflu că sunt copii cuminți, că, de când primesc aceste burse, s-au atașat și mai mult de Biserică, s-au atașat și mai mult de școală, sunt mai cuminți”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Serafim pentru Trinitas TV.

Ziua a început la altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negrești, județul Vaslui, unde ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Arhiepiscopul Tomisului.

Au participat Părintele Adrian Chirvase, Protopopul de Vaslui, Părintele Consilier Vladimir Beregoi, Părintele Ioan Cucu, parohul din Negrești, Cristi Rusu, Primarul Negreștilor, profesoara Doinița Mihai.

Gazdele și credincioșii i-au cântat ierarhului „La mulți ani!”, deoarece evenimentul a avut loc în ajunul zilei sale de naștere.

Slujba a fost urmată de prezentarea rezultatelor proiectului, făcută de profesoara Doinița Mihai.

Cu această ocazie, părintele mitropolit a anunțat că programul ar putea fi completat cu altul, dedicat micilor întreprinzători și producători locali, dacă apar coordonatorii potriviți.

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a primit de la primarul comunei Negrești o plachetă omagială și de la coordonatorii programului un album monografic despre județul Vaslui.

Copiii beneficiari le-au oferit donatorilor mici daruri confecționate de ei și au primit, la rândul lor, daruri din partea Mitropoliei Germaniei.


Programul de burse sociale a debutat în 2013, la inițiativa Mitropolitul Serafim, care, de atunci, vizitează anual Negreștiul. Copiii sunt ajutați și în alte feluri: fac un pelerinaj anual de o săptămână sau un sejur la mare, iar în pandemie au primit 100 de tablete pentru școala de la distanță.

În total, Programul „Burse pentru copiii săraci din Moldova” sprijină 600 de copii: 450 din Negrești, județul Vaslui, și 250 din județul Botoșani. Aceștia primesc lunar bonuri valorice de 30 de euro, cu care cumpără alimente sau îmbrăcăminte. O mică parte primesc și o masă caldă pe zi.

Donează

Rumänische Orthodoxe Metropolie (KdöR)
IBAN: DE 47 7509 0300 0401 1678 04
BIC: GENODEF1M05
Zweck/Scop: ”Spende für arme Kinder in Moldau” / „Donaţie pentru copiii din Moldova”

Foto credit: Captură de ecran

Comentarii Facebook


Știri recente