Mitropolitul Serafim oficiază zilnic un Acatist pentru sănătatea tuturor și încetarea epidemiei

Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, oficiază zilnic în această perioadă, de la ora 21:00, un Acatist al Maicii Domnului.

Demersul duhovnicesc se desfăşoară în vederea însănătoşirii celor afectaţi de coronavirusul Covid-19, păstrarea sănătăţii celor neafectaţi, dar şi pentru încetarea acestei epidemii.

Slujbele sunt transmise ÎN DIRECT pe Facebook, iar videoclipurile au în medie 10.000 de vizualizări.

Alături de Părintele Mitropolit, la slujbă participă în fiecare seară şi obștea monahală de la Centrul Mitropolitan din Nürnberg.

Luni, ierarhul a oficiat Acatistul Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”.

Cuvântul Înaltpreasfinţiei Sale din seara de luni a făcut referire, în mod special, la concentrarea eforturilor de a ne vedea păcatele personale şi a renunţa la vorbirea de rău.

„Să încercăm să nu judecăm, să nu clevetim. Nu e uşor, mai cu seamă dacă te-ai obişnuit să vorbeşti de rău, să vezi ceea ce se întâmplă în viaţa sau în casa altuia ”.

„Dimpotrivă, să ne vedem păcatele noastre, să nu judecăm ca nici Dumnezeu să nu ne judece ”, a spus Mitropolitul Serafim.

Acatistul Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți” citit de Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim este unul dintre rugăciunile recomandate de Patriarhia Română spre a fi citite în perioada de încercare pe care o traversăm.

Celelalte Rugăciuni la vreme de boală şi necaz pot fi descărcate, în format PDF, aici.

Sursă foto: Biserica românească „Naşterea Domnului” – München

Comentarii Facebook


Știri recente