Mitropolitul Serafim, apel la donații pentru bursele copiilor din țară: De ce suntem datori să ajutăm familiile numeroase

Părintele Mitropolit Serafim și-a reluat joi apelul către credincioși de a susține bursele pentru copii săraci din Moldova. Aceștia provin din familii numeroase și ne oferă prilejul de ne răscumpăra păcatul nenașterii de prunci, afirmă ierarhul. În plus, aceste burse au apropiat copiii de Școală și de Biserică, subliniază Înaltpreasfinția Sa.

„Iubiți creștini binecredincioși și milostivi, după cum știm din Sfânta Evanghelie după Matei cap. 25, la Judecata din urmă, Mântuitorul Iisus Hristos, ne va întreba în primul rând cât bine am făcut semenilor noștri aflați în suferință cu care El se identifică”, scrie ierarhul.

„De aceea, Mitropolia noastră a inițiat în urmă cu 10 ani proiectul filantropic «Burse pentru copii săraci din Moldova». Bursele constau în bonuri valorice de 30 de euro cu care părinții pot cumpăra îmbrăcăminte sau produse alimentare, afară de alcool și țigări.”

Părintele mitropolit explică mecanismul prin care suma colectată la nivel general în Mitropolia Germaniei ajunge la copii: prin parohiile „Pogorârea Sf. Duh” din Negrești, jud. Vaslui (Pr. Ioan Cucu) și „Sf. Apostol Andrei” din Botoșani (Pr. Marius Ciobanu), care trimit banii direct la magazinele de unde copiii cumpără cele necesare.

„La ora actuală, avem un număr de 800 de copii bursieri, provenind din familii cu mulți copii și foarte sărace. Pe lângă aceste burse, oferim o masă caldă pe zi la 50 de copii de la Liceul «Nicolae Iorga» din Negrești care vin, uneori pe jos, din satele învecinate. Anual finanțăm organizarea unui pelerinaj cu 50 de copii la mânăstirile din țară, precum și un festival de colinde la Negrești, susținut de coruri de copii de la parohiile și școlile din județul Vaslui”, transmite Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

„Voluntarii care se ocupă de distribuirea lunară a bonurilor în cele două județe, fac totul din credință, gratuit. Relatările preoților și ale voluntarilor sunt de-a dreptul impresionante: copiii participă regulat la slujbele bisericești și la orele de catehizare, învață bine, sunt ascultători, participă la festivaluri de colinde etc.”

„Pentru a continua programul de ajutorare a acestor copii este necesar ca în fiecare lună să adunăm peste 27.000 de euro. Această sumă se realizează din colectele cu prilejul vizitelor noastre pastorale în parohii, dar mai ales din donațiile credincioșilor făcute direct în contul special pentru acest proiect”, mai explică ierarhul.

Părintele mitropolit arată că, în ultimul timp, se adună tot mai puțini bani și bursele nu mai pot fi asigurate.

„De aceea mă adresez tuturor cu rugămintea de a sprijini proiectul nostru, care este o mare binecuvântare pentru toți. După cum spunea învățatul monah Nicolae Steinhardt de la mânăstirea Rohia, «numai dăruind vom dobândi»!”

„Mulți credincioși au pe conștiință păcatul avortului chirurgical sau hormonal, ca și al feririi de a avea copii, păcate extrem de grave care atrag asupra lor nenumărate încercări și suferințe. Pentru acestea, canoanele Bisericii recomandă susținerea materială constantă a unor copii din familii numeroase sau sărace”, transmite Înaltpreasfinția Sa.

„Dacă noi ne opunem nașterii de prunci, după planul lui Dumnezeu, atunci să ne răscumpărăm păcatele ajutându-i pe cei care au dat naștere la mulți copii!”

„Nimic nu atrage mai mult mila lui Dumnezeu asupra noastră ca milostenia, după cum știm din cuvintele Mântuitorului”, mai scrie ierarhul, care transmite binecuvântarea sa tuturor donatorilor.

Donează

Rumänische Orthodoxe Metropolie (KdöR)
IBAN: DE 47 7509 0300 0401 1678 04
BIC: GENODEF1M05
Zweck/Detalii plată: „Spende für arme Kinder in Moldau” / „Donaţie pentru copiii din Moldova”

Pentru donațiile trimise în nume personal, Mitropolia eliberează o adeverință anuală de donație („Spendebescheinigung”), prin care românii din Germania pot obține reducere din impozitul pe venit.

Vezi și:

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente