Mitropolitul Petru şi Episcopul Veniamin au slujit la hramul bisericii din Chişinău ocrotită de Sf. Ap. Petru şi Pavel

Mitropolitul Petru al Basarabiei şi Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud au oficiat duminică Sfânta Liturghie la hramul bisericii Sf. Ap. Petru şi Pavel din Chişinău. 

Credincioşii din Mitropolia Basarabiei care ţin calendarul iulian neîndreptat i-au pomenit în 12 iulie pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Cu prilejul hramului, au fost aşezate spre închinare o parte din moaștele Sfântului Iosif cel Milostiv, aduse de la Răzălăi – Sângerei, și Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, care în mod obişnuit se află la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău.

În omilia rostită, Episcopul Veniamin a prezentat viaţa celor doi sfinţi Apostoli „care  au devenit peste timp pilde vii de dăruire întru păstrarea şi răspândirea credinţei noastre creştine”.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de Te-Deum pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra clericilor şi enoriaşilor lăcaşului de cult, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei au verificat apoi stadiul lucrărilor de pictură care se efectuează la primul nivel al Bisericii.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente