Mitropolitul Petru în Pastorala de Paşti: Pacea este singura opțiune pentru oameni

Mitropolitul Petru al Basarabiei îndeamnă în mesajul pastoral transmis de Sfintele Paşti 2022 la rugăciune pentru pacea între popoare.

„Vă îndemn să sporiți rugăciunile pentru pace între popoare, ca Dumnezeul păcii și al îndurărilor să lumineze prin Lumina Învierii mintea conducătorilor acestei lumi spre a opri vărsarea de sânge și a-și întoarce fața către Dumnezeu, Care nu dorește moartea păcătosului, ci întoarcerea lui cu pocăință și a intra în Slava Tatălui Ceresc”.

„Puterea armelor din ziua de astăzi ne cutremură și înspăimântă, încât pot face mult rău oamenilor, pe când Bunul Dumnezeu îi îndeamnă pe toți, dintotdeauna: Ferește-te de rău și fă bine, caută pacea și o urmează pe ea (Psalmul 33:13). Așadar, pacea constituie singura opțiune pentru oameni, dacă voiesc să trăiască în armonie cu Dumnezeu”.

Înaltpreasfinţia Sa mai subliniază că pentru a evita războiul este necesar să eliminăm și cauzele lui.

Cauzele războiului pornesc din „nedreptate, violență, desconsiderare, lipsire de libertate și demnitate, asuprire și dorința de a deveni mai puternici decât ceilalți semeni”.

„Toate aceste vicii au adus dintotdeauna războaie între popoare și chiar între frați de-un sânge”, explică ierarhul.

În ultima perioadă, Mitropolia Basarabiei a desfășurat numeroase activități sociale și filantropice şi oferă sprijin umanitar refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina.

Pastorala IPS Petru poate fi citită integral aici.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente