Mitropolitul Petru despre ocrotitorul său spiritual: „până și umbra lui era tămăduitoare”

Mitropolitul Petru al Basarabiei și-a cinstit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Apostol Petru, duminică la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. Mitropolia Basarabiei respectă calendarul iulian nerevizuit și îi serbează pe sfinții Apostoli Petru și Pavel în data de 12 iulie.

Părintele Mitropolit a vorbit elogiativ despre Sfântul Petru care era reprezentantul apostolilor.

Ierarhul a amintit că la întrebarea pusă de Hristos apostolilor despre cine cred ei că este, Sfântul Apostol Petru a vorbit în numele tuturor și a zis: „Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui viu” (Matei 16,16).

„La acel răspuns Iisus l-a numit piatra de temelie a Bisericii și i-a încredințat cheile Împărăției cerurilor care semnifică puterea de a lega și dezlega păcatele. Sfântul Apostol Petru a fost predicatorul principal și reprezentantul Apostolilor în fața autorităților iudaice. Dintre toți Apostolii lui i s-au atribuit puteri extraordinare precum tămăduirea bolnavilor, învierea morților, până și umbra lui era tămăduitoare (Fapte 5:15)”.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a fost felicitat de Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, de alți colaboratori și credincioși, notează Mitropolia Basarabiei.

IPS Petru s-a născut în 24 octombrie 1946 în comuna Țiganca, Județul Cahul, Republica Moldova. Vezi o sinteză biografică aici.

Citește și INTERVIU: Mitropolitul Petru vorbește despre misiunea Bisericii în Basarabia

Foto credit: Mitropolia Basarabiei


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente