Mitropolitul Petru atenționează: Poziția din societate nu ne garantează mântuirea, dar nici nu ne condamnă la pieire

Mitropolitul Petru al Basarabiei a atenționat în prima duminică a Triodului că „statutul social nu ne garantează mântuirea, dar nici nu ne condamnă la pieire”, informează Mitropolitul Basarabiei.

„Totul depinde de credința noastră și de recunoașterea neputinței noastre în fața lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Vameşului şi a Fariseului la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

După slujbă, le-a livrat celor prezenţi un cuvânt în care a accentuat faptul că „în fiecare din noi există și un vameș, dar și un fariseu”.

În aceste condiţii, a continuat Părintele Mitropolit, este foarte important să avem grijă „pe care dintre cei doi îl luăm ca model”.

Astfel, sfatul central oferit de Mitropolit este ca în perioada Triodului „să învățăm să nu judecăm pe aproapele, căci judecarea aproapelui poate constitui condamnarea noastră”.

„Problema mântuirii noastre ne privește doar pe noi și Dumnezeu, dar prin prisma atitudinii noastre față de aproapele”, a mai menţionat Mitropolitul Basarabiei.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente