Mitropolitul Petru al Basarabiei a slujit la hramul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi din Chişinău

IPS Petru - slujire Sf. Trei Ierarhi

Credincioşii parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Chişinău s-au bucurat marţi de prezenţa Mitropolitului Basarabiei care a oficiat Liturghia în biserica ocrotită de cei trei mari arhierei ai Ortodoxiei. Cu prilejul hramului, după slujbă a avut loc o procesiune în jurul lăcaşului de cult, apoi ierarhul a oficiat un Te Deum în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunităţii parohiale.

În cuvântul rostit la final, ÎPS Petru a făcut referire la viața celor trei sfinți ierarhi ai Bisericii noastre și la modul în care și-au îndeplinit misiunea de propovăduire a cuvântului Evangheliei lui Hristos în activitatea arhierească.

Totodată, ierarhul i-a felicitat pe toţi cei prezenţi cu ocazia sărbătorii urându-le „multă sănătate, bună sporire în săvârşirea tuturor faptelor celor bune  spre slava Lui Hristos”.

Părintele  paroh Anatol Goncear a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Petru pentru vizită, slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarh să revină în mijlocul comunităţii şi cu alte ocazii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…