Mitropolitul Petru al Basarabiei a sfințit clopotul bisericii Sfântul Gheorghe din Chișinău

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Gheorghe, potrivit calendarului iulian nerevizuit, Mitropolitul Petru al Basarabiei a sfințit noul clopot al bisericii din Chișinău închinate sfântului mare mucenic.

La slujbă a fost prezent Arhimandritul Veniamin Goreanu, precum și cel mai longeviv preot al Mitropoliei Basarabiei, pr. Petru Buburuz.

După oficierea Sfintei Liturghii, Părintele arhimandrit Veniamin s-a adresat credincioșilor făcând referire la evanghelia zilei dar și la viața Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul bisericii.

După tradiționala procesiune în jurul bisericii a fost oficiată slujba de sfințire a clopotului mare al bisericii, a cărui achiziționare a fost posibilă cu sprijinul Antoninei Bradu, membră a comunității parohiale.

Mitropolitul Petru a acordat doamnei Bradu cea mai înaltă distincție eparhială Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru Mireni.

La final, Întâistătătorul Mitropoliei Autonome a Basarabiei a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia prăznuirii ocrotitorului parohiei și a adresat felicitări celor care și-au serbat ziua onomastică.

De asemenea, Mitropolitul a apreciat activitatea părintelui paroh în această comunitate.

Părintele paroh a mulțumit Mitropolitului Petru al Basarabiei pentru vizită și binecuvântarea arhierească, invitându-l în mijlocul comunității și cu alte ocazii.

Istoricul Parohiei 

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Cuvios Stelian” din Chişinău a fost întemeiată în anul 1999.

Comunitatea a fost „găzduită” de Spitalul Clinic Republican pentru copii Emilian Coţaga, unde a fost amenajat un mic paraclis.

În data de 19 mai 2006, prin Hotărâre de Guvern i s-a alocat un teren parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Cuvios Stelian” pentru a construi o biserică. În data de 22 septembrie 2007, a fost sfinţită piatra de temelie a noului locaş de închinare.

Pentru sărbătoarea hramului, Sfântul Cuvios Stelian, din 9 decembrie 2012, comunitatea împreună cu părintele paroh au reuşit să amenajeze un spaţiu de rugăciune la demisolul bisericii aflat în construcție.

Cu ocazia hramului, prima Sfântă Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente