Mitropolitul Petru a vizitat Mănăstirea Hadâmbu. Starețul, numit „Ambasador al Ortodoxiei și românismului în Basarabia”

Mitropolitul Petru al Basarabiei a vizitat Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași, unde a slujit de Adormirea Maicii Domnului.

La finalul slujbei, ierarhul și-a exprimat recunoștința față de susținerea oferită de starețul mănăstirii Mitropoliei Basarabiei și credincioșilor de peste Prut.

Astfel, Arhiminadritului Nicodim Gheorghiță i-a fost conferită distincția de „Ambasador al Ortodoxiei și românismului în Basarabia” pentru toată lucrarea săvârșită în sprijinul credinței ortodoxe, a tradiției strămoșești și a sentimentului național în teritoriul dintre Prut și Nistru.

Mitropolitul Petru s-a arătat încântat de lucrurile „mari și frumoase” edificate la Hadâmbu. „Ați făcut aici un Ierusalim, Ierusalimul românesc”, i-a spus Înaltpreasfinția Sa părintelui stareț.

Ierarhul i-a invitat pe clerici și credincioși în vizită în Basarabia și a subliniat că „trebuie să fim mai aproape unii de alții”, în pofida granițelor politice.

Mănăstirea Hadâmbu, prin starețul Nicodim Gheorghiță, a făcut numeroase donații și acțiuni filantropice pentru credincioșii români din Republica Moldova, dar nu numai.

Mănăstirea Hadâmbu își va serba hramul de Nașterea Maicii Domnului, 8 septembrie.

Foto credit: Constantin Ciofu

Comentarii Facebook


Știri recente