Mitropolitul Petru a primit vizita unei delegații a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași

O delegație de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași (UAIC) a vizitat săptămâna trecută Mitropolia Basarabiei.

Părintele Mitropolit Petru i-a primit pe Părintele Profesor Ion Vicovan, decanul facultății ieșene, pe conf. univ. dr. Constantin Iulian Damian și pe Părintele Lector Paul-Cezar Hârlăoanu.

Discuțiile s-au axat pe colaborarea în cadrul nou-înființatei Facultăți de Teologie Ortodoxă de la Chișinău, care este o Extensiune a UAIC.

Mitropolia Basarabiei va colabora cu instituția academică pentru dezvoltarea școlii teologice din Chișinău și revitalizarea vieții spirituale și culturale a Bisericii Ortodoxe din Basarabia.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru le-a mulțumit oaspeților pentru vizită, apreciind eforturile universității ieșene de a lansa programul de studii din toamna anului curent.

Părintele Profesor Ion Vicovan, decanul facultății ieșene, conf. univ. dr. Constantin Iulian Damian și Părintele Lector Paul-Cezar Hârlăoanu l-au vizitat miercuri, 1 februarie 2023, pe Mitropolitul Petru, pentru a discuta despre extensiunea de la Chișinău a Facultății de Teologie din Iași. Foto: Mitropolia Basarabiei

Înainte de a fi închisă de regimul comunist din Republica Moldova, la Chișinău a existat o Facultate de Teologie Ortodoxă, care a fost un important centru de formare a clericilor și intelectualilor ortodocși.

Această instituție a jucat un rol crucial în menținerea și transmiterea identității, tradiției și culturii bisericești în regiune. În anii 1950, facultatea a fost închisă.

Extensiunea UAIC a fost deschisă la Chișinău la inițiativa Mitropoliei Basarabiei, prin implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și cu sprijinul Universității de Stat din Moldova, care pune la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activității academice.

Foto credit: Facebook / Mitropolia Basarabiei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente