Mitropolitul Olteniei: Să-l rugăm pe Sf. Antonie cel Mare să ne fie rugător şi mijlocitor înaintea lui Dumnezeu

Mănăstirea Cârcea din județul Dolj şi-a sărbătorit marți, 17 ianuarie 2017, ocrotitorul: pe Sfântul Antonie cel Mare. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși.

În cadrul slujbei a fost oficiată hirotonia în preot a diaconului Alexandru Enache, pe seama Parohiei Mârşani-Popeşti, Protoieria Craiova Sud, ne-a precizat Pr. Gheorghe Cioiu.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit despre modelul de urmat al vieţii Sfântului Antonie cel Mare.

Sfântul Cuvios Antonie este un model pe care trebuie să-l urmăm şi ori de câte ori înălţăm rugăciuni și privim către el Îl privim pe Însuşi Mântuitorul Iisus Hristos, căci aşa cum spune psalmistul, «minunat este Dumnezeu întru sfinţii Lui». De aceea, se cuvine să-l rugăm pe Sfântul Antonie să ne fie rugător şi mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, să ne ajute să biruim toate necazurile şi greutăţile acestei vieţi, pentru a ajunge în Împărăţia Tatălui ceresc, a încheiat Părintele Mitropolit.

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii Mănăstirii.

***

Aşezământul monahal de la Cârcea, închinat Sfântului Antonie cel Mare şi praznicului Intrarea Maicii Domnului în Biserică, se află situat la circa zece kilometri de municipiul Craiova. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1957, dar locaşul a fost sfinţit abia în anul 1992 de către Mitropolitul Olteniei Nestor Vornicescu. Astăzi funcţionează ca mănăstire de maici, obştea fiind condusă de monahia Eleonora Cristofir.

 

Comentarii Facebook


Știri recente