Mitropolitul Olteniei: Ortodoxia este legată fiinţial de icoană

Conferinţele preoţeşti din Arhiepiscopia Craiovei au continuat joi, 18 mai 2017, la Protopopiatul Craiova Nord, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

După Sfânta Liturghie, săvârşită la Catedrala Mitropolitană Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova, preoţii doljeni au audiat prelegerea cu titlul Teologia harului dumnezeiesc în lucrarea mărturisitoare a icoanei creştine. Prelegerea a fost susţinută de Pr. Ioniţă Apostolache, slujitor la Biserica Obedeanu din Craiova. Întâlnirea a avut loc în sala de festivităţi a Căminului Renaşterea.

La finalul întâlnirii, IPS Irineu a punctat câteva aspecte practice ale cultului sfintelor icoane în Tradiţia Ortodoxă.

Ortodoxia este legată fiinţial de icoană şi nici nu se poate despărţi vreodată de această frumoasă reprezentare a Împărăţiei lui Dumnezeu. Este adevărat că icoana este sfântă prin sfântul pe care îl reprezintă. Această învăţătură a fost adusă ca argument pentru susţinerea sfintelor icoane de Părinţii de la Sinodul VII Ecumenic, a subliniat ierarhul.

Seria conferinţelor preoţeşti de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei va continua luni, 22 mai, cu întrunirea preoţilor din Protoieria Băileşti, judetul Dolj, iar marţi, 23 mai, se vor întruni preoţii din Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.

Comentarii Facebook


Știri recente