Mitropolitul Olteniei la Biserica din Valea Mare: „Să ne întoarcem iarăşi în Casa Tatălui Ceresc!”

„Sfânta Evanghelie ne îndemnă să ne întoarcem de la locurile îndepărtate șederii noastre şi să venim iarăşi în Casa Tatălui Ceresc”, a spus IPS Irineu în predica rostită duminică. Mitropolitul Olteniei a subliniat că „Fiul cel rătăcit” din textul evanghelic duminical „ne reprezintă pe fiecare dintre noi, pe toţi cei care greşim înaintea lui Dumnezeu şi ieşim din lumina dumnezeiască primită la Botez, îmbrăcându-ne cu haina întunecată a iadului”.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Înălțarea Domnului din județul Gorj, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia rostită, Părintele Mitropolit a precizat că „păcatul pe care îl săvârşim este moarte şi iad”, dar „cei care îşi mărturisesc păcatele şi se hotărăsc să părăsească viaţa dusă până atunci şi să se întoarcă acasă, vor intra întru bucuria Tatălui Ceresc”:

„Dumnezeu care este bun şi iertător, îi va îmbrăca în haină curată şi luminoasă şi îi va invita la ospăţul Său, aşa cum ne spune Sfânta Scriptură: «în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de drepţi, care n-au nevoie de pocăinţă» (Luca 15, 7)”.

La finalul slujbei, pentru întreaga activitate desfășurată în parohie timp de 22 ani, Pr. Ion Popescu a primit rangul bisericesc de sachelar.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente